• Terapi
  • Sådan foregår terapien

Sådan foregår terapien

Sådan foregår terapien

20150819_191836De temaer som jeg ofte har arbejdet med er: selvværdsproblemer, stress (akut belastningsreaktion) og udbrændthed, depression, angst og fobier, almindelige kriser og livskriser, smertetilstande, sorg, mobning og chikane, parforholdsproblemer, psykisk sygdom og debriefing ved chok og traumer. Men dette er kun en delvis beskrivelse af hvad jeg har arbejdet med. Der er ingen begrænsning i problemområder. Vi tager mao. udgangspunkt i dét som du oplever er problemet.

Den måde vi skal arbejde på viser sig ud fra den du er og dit problem. Forskellige terapiformer egner sig til forskellige problemer, men jeg arbejder altid ud fra et humanistisk og psykodynamisk udgangspunkt og integrer andre metoder. Disse kan være kognitive, kropsfokuseret, mentalisering,  mindfulness eller kunstterapeutisk.

Dette kan også indebære en evaluering af terapiforløbets længde, da terapi kan forløbe over alt fra ganske få møder til længerevarende forløb. Nogle forløb har præg af coaching og vejledning, mens andre vil handle om mere grundlæggende og smertefulde temaer.

I løbet af sessionen skal vi både have en opstart hvor vi aftaler sessionens indhold, vi skal have tid til at arbejde med selve problematikken og vi skal afslutte ved at lave en opsamling. Jeg har tavshedspligt og derfor bør det terapeutiske rum opleves som et trygt rum hvor du kan sige tingene for første gang, afprøve nye tanker, give udtryk for vanskelige følelser og øve nye udtryk.